Дієтичні соуси для схуднення

Зміст статті:

Дієтичні соуси для схуднення користю вихідної сировини

У кулінарії є чимало секретів додання будь-якої страви неповторного смаку. І, перш за все, до них відноситься використання прянощів, спецій і соусів. Але якщо перші два види натуральних харчових добавок в більшості своїй не впливають на фігуру або навіть впливають на неї позитивно, то з соусами справа йде трохи інакше. Щоб зрозуміти це, достатньо згадати про висококалорійне майонезі або напханому консервантами кетчупе. Як же бути? Правильне рішення: вибирати тільки ті соуси, що володіють дієтичними властивостями, або готувати їх самостійно в домашніх умовах.

Види магазинних соусів для стрункості

На полицях супермаркетів сьогодні цілком реально виявити дієтичні соуси, які не сприяють збільшенню вже наявних і виникненню нових жирових відкладень на стегнах, животі та боках.

По-перше, це всім відомий соєвий соус. Дієтичні властивості даної харчової добавки обумовлені користю вихідної сировини, що застосовується для виготовлення заправної суміші. Плоди сої – боби, а тому соєвий соус рясніє протеїнами, амінокислотами, вітамінами (Н, Е, групи В), мінеральними сполуками (калієм, фосфором, кобальтом, цинком, кремнієм, залізом, міддю, молібденом та ін.). Крім зазначеного інгредієнта даний вид магазинного соусу в ідеалі повинен містити пшеницю і сіль. Натрій, звичайно, не дуже корисний для фігури, але тут головне – вживати продукт з розумом, нечасто і в міру. Соєва харчова добавка має низьку калорійність: всього 50 кКал в перерахунку на 100 г заправної суміші.

Другий вид низькокалорійного соусу для схуднення з магазину – теріякі. Його основними інгредієнтами є вже згадана вище соя, а також корінь імбиру. Склад соусу теріякі: натрій, магній, фосфор, залізо, мідь, калій, магній, нікотинова кислота, вітаміни В5 і В6, холін. Кількість вуглеводів перевищує в цьому продукті таке білків аж в три рази, проте енергетична цінність пікантною суміші все одно мала: 89 кКал. Соус теріякі допомагає схуднути за рахунок поліпшення травлення. Єдиний мінус – стимуляція апетиту.

Ще один дієтичний продукт в даній категорії магазинних продуктів харчування – соус песто. Цей соус італійського походження готують на основі олії оливи. У нього досить значна енергетична цінність: 450 кКал. У той же час велика частина жирів продукту відноситься до корисних ненасичених, що надає фігурі стрункість. Інші складові соусу: вітаміни РР, К, С, А, різноманіття мікро- і макроелементів. Таким чином, якщо використовувати песто лише час від часу, і, до того ж, в мізерних дозах, ви не погіршить показники власної ваги.

Останній в цьому списку заправних сумішей для зниження ваги – бальзамічний соус. Його основою, як ви вже напевно здогадалися, служить бальзамічний оцет. Хімічне вміст продукту вражає різноманіттям. Крім різних вітамінів, мінеральних солей, білків і антиоксидантів цей соус збагачений органічними кислотами, безпосередньо запускають в організмі процес спалювання жирів. Відчутний недолік бальзамічного соусу – велика кількість в продукті цукрів (46 г). Звідси і калорійність його вище, чим у інших дієтичних заправних сумішей: 166 кКал. Проте, вживання їжі, присмаченою бальзамічним соусом, прискорює обмін речовин, стимулює кровотворення, усуває запори і чудово чистить організм від шкідливих токсичних відходів.

При покупці магазинних соусів для схуднення звертайте увагу на склад продукту. Наявність у переліку інгредієнтів великої кількості ароматизаторів, консервантів, барвників та інших штучних добавок є приводом для відмови від здійснення такої покупки.

Домашні дієтичні соуси

Якщо ви не довіряєте виробникам і вважаєте їх продукцію здебільшого шкідливої ​​для фігури і здоров’я, готуйте дієтичні соуси для схуднення власноруч з натуральних продуктів харчування. Тут ви можете проявити політ фантазії, але перш ознайомтеся з уже наявними і перевіреними рецептами домашніх низькокалорійних соусів.

томатний. Компоненти: 4 свіжих середніх помідора, 1 невелика цибулина, 3 часникових зубчики, 1/4 частина ч.л. чорного меленого перцю.
Приготування. Цибулю і часник дрібно поріжте і обсмажте на оливковій олії протягом п’яти хвилин. З помідорів зніміть верхню шкірку, м’якоть перетворите в пюре, поперчіть. Надішліть томатну суміш в сковороду до вже наявних там овочам. Томіть її на малому вогні 5 хвилин.

теріякі. Знадобляться: 200 мл рисового вина, 150 мл соєвого соусу, по 1 ст.л. меду, давленного часнику і меленого кореня імбиру.
Приготування. Влийте в маленьку каструльку рідкі інгредієнти, включіть під ємністю вогонь. Як тільки вміст тари стане досить теплим, введіть в неї мед. Помішуйте майбутній соус до повного розчинення продукту бджільництва. Коли це станеться, додайте імбир і часник. Нехай пряна суміш нудиться на слабкому вогні три хвилини, після чого зніміть каструлю з плити і остудіть до кімнатної температури.

Дієтичні соуси для схуднення ароматизаторів, консервантів

Кефіру оливковий. Будуть потрібні: 10 маслин без кісточок, 1 склянка нежирного кефіру, 1 часниковий зубчик, чорний перець і сіль за смаком.
Приготування. Дрібно порубати часник. З’єднайте його з іншими компонентами, отриману суміш пропустіть через блендер. Соус повинен мати в підсумку однорідну консистенцію. Не забудьте поперчити і трохи посолити готовий продукт. Смак кефіру оливковою заправки стане краще, якщо додати в неї подрібнений томат і кілька ложок рубленого зеленої цибулі. Даний соус відмінно поєднується зі стравами з риби і м’яса.

песто. Інгредієнти: 3 ст.л. масла оливи, кілька гілочок петрушки і базиліка, жменька кедрових горішків, 2 зубчики часнику, мелений чорний перець за смаком.
Приготування. Поріжте зелень якомога дрібніше, а часник натріть на тертці. Оброблені таким чином продукти помістіть в чашу блендера. Введіть туди ж інші компоненти за списком і перетворите окремі складові в однорідну суміш. Ви можете зберігати вийшов в результаті соус песто до п’яти днів у холодильнику.

зелений. Знадобляться: 100 г консервованого зеленого горошку, така ж кількість свіжих огірків, 2 склянки грецького йогурту, зелена цибуля (за смаком).
Приготування. Огірки помийте, обсушіть і натріть на дрібній тертці. Цибулю дрібно наріжте. З горошку злийте рідину. Овочі викладіть в блендер, залийте кисломолочним продуктом, включіть прилад і перемішайте. Зелений соус повинен мати кремову текстуру. Він може бути використаний в якості заправки для салатів, як харчова добавка до варених яєць або замість вершкового масла для бутербродів.

мигдальний. Склад: 0,5 склянки мигдальних горіхів, 1 зубчик часнику, 1 великий томат, 1/2 болгарського перцю, 1 ч.л. соку лимона, сушені прянощі і сіль за смаком.
Приготування. Горіхи подрібнити до порошкоподібного стану. Для цієї мети можете скористатися кавомолки. Томат ошпарьтеокропом, звільніть від шкірки, розімніть вилкою. Решта овочі подрібніть за допомогою ножа. З’єднайте всі перераховані компоненти, додайте спеції і збийте суміш блендером.

Яблучно-імбирний. Будуть потрібні: ріпчаста цибуля – 300 г, яблука зелених сортів – 250 г, часник – 6 зубчиків, лайм – 1 шт., Гострий червоний перець – 1 стручок, корінь імбиру – маленький шматочок, прянощі за смаком (кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець).
Приготування. Часник і цибуля необхідно подрібнити, потім згасити на малому вогні протягом 3-х хвилин. Цитрус і яблука слід нарізати прямо з шкіркою невеликими шматочками і ввести в часниково-цибульну суміш. Туди ж потрібно покласти тонко нарізаний червоний перець і тертий імбир. Останній штрих: додавання прянощів. Перемішайте соус і тримайте його на маленькому полум’я близько години. На завершення можна поліпшити смак продукту шляхом введення в нього невеликої кількості цукрозамінника піску і дрібки солі.

Як бачите, у жирного майонезу є гідні конкуренти, смак яких оцінять не тільки худнуть особи, а й справжні гурмани. Низькокалорійні соуси здатні зробити вашу дієту цілком стерпним і домогтися в результаті вражаючих результатів в плані схуднення без небезпеки зриву задуманого заходу. Скористайтеся цим!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code