Крем-суп з запечених перців — «Перше страва»

Крем-суп з запечених перців - «Перше страва» Обсмажте дрібно нарізану

Болгарський перець — сущий дволикий Янус, Джекілл і Хайд зі світу овочів. У свіжому вигляді він схожий на огірок — такий же рідкий і такий же хрусткий. Але варто його запекти, і перець зовсім перетворюється: тепер це м’який, ніжний овоч з дуже насиченим смаком, який однаково хороший і в холодному, і в гарячому вигляді. Сьогодні пропоную поговорити про ще одну іпостась запечених перців, а саме про суп із них. Суп з болгарського перцю — історія не те щоб суперечлива, але неочевидна, але варто з’їсти хоча б одну ложку, і все відразу ж встає на свої місця.

Для цього рецепта найкраще підходять м’ясисті, товсті перці: в чотирьох таких перцях досить м’якоті, щоб отримати 2 порції супу, але якщо вам попалися перці поменше, просто збільште їх кількість. Запікати перці для супу будемо так само, як і завжди: уклавши перці на решітку в духовку, розігріту до 220-240 градусів або під гарненько розігрітий гриль. Коли перець почорніє з одного боку, потрібно повернути його на інший бік, а коли шкірка перців як слід обвуглиться з усіх боків — покласти їх в каструлю і накрити кришкою (або щільно закрутити в пакет). Хвилин через п’ять можна легко очистити перці від шкірки, видалити насіння і до пори відкласти в окремий посуд.
Обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник і селеру (якщо його у вас немає — пропустіть або замініть морквиною) в оливковій олії на невеликому вогні до м’якості, постійно помішуючи, потім додайте очищені перці і також їх обсмажте. Влийте бульйон (замість бульйону, звичайно, можна обійтися звичайною водою — але бульйон все-таки краще), доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і залиште поваритися хвилин на 15, щоб розрізнені смаки злилися в єдиний ансамбль.

Крем-суп з запечених перців - «Перше страва» насінням, зеленню, краплями масла або

Пробийте суп блендером до однорідності, додайте вершки і протріть суп через сито. Зазвичай я пишу "при бажанні", але сам завжди протираю через сито будь-який крем-суп і суп-пюре: тільки так наш суп з болгарських перців отримає ніжну, бархатисту, майже ефемерну консистенцію. Поверніть протертий суп в каструлю і прогрійте його на невеликому вогні ще хвилин 5, не допускаючи кипіння. Подавайте суп гарячим, при бажанні (насправді так) додавши гостроти за допомогою гострого перцю або соусу чілі, і прикрасивши суп сухариками, тертим сиром, насінням, зеленню, краплями масла або тим, що підкаже ваша уява.
Приємного вам апетиту!

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code